Home
Prezentare
Turism
Cultura
Firme
Sebesu de Jos
Album foto
Contact

 

 

Link-uri utile:

Sibiu
Muntii Fagaras
Mers trenuri
Harta
 

 

 

Turism

Traseul montan spre creasta Muntilor Fagarasului

Dupa intrarea in sat, peste vechea albie a Oltului, urmarind soseaua ajungeti in centrul comunei,... Detalii

Rezervatia naturala de calcare eocene

Calcarele eocene de la Turnu Rosu s-au format cu 53 de milioane de ani in urma... Detalii

 

 

 

Monumentul Eroilor

 In 1945, un grup de fosti luptatori intorsi din al doilea razboi mondial  au luat initiativa ridicarii unui monument al eroilor si au imprejmuit locul. In 1950 se ridica un obelisc pe care nu s-au inscris nume si nu a fost permisa adaugarea de insemne religioase. In 1990 s-a pus o cruce si placi din marmura si s-au inscris numele eroilor comunei, cazuti in primul si al doilea razboi mondial. Sunt de asemenea inscrise si numele celor ucisi in 1989.

In 2012 s-au efectuat reparatii si s-au adus cele doua tunuri.

In 2014 s-a amenajat parcul din jurul monumentului.

 

Muzeul

 Amenajat in cladirea de langa biserica unde isi avea sediul vechea scoala... Detalii

 

 

Parcul

 Amenajat in 2012 in apropierea garii, pe un teren initial al CFR, trecut in patrimoniul comunei ..

 

 

Ruinele cetatii de la  Talmaciu - Castrum Lanchorn

     Cetatea de la Talmaciu (la 18 km de Sibiu si 8 km de Turnu Rosu, mentionată documentar în 1370 sub numele de „Castrum Lanchron“ Coroana tarii, domina Valea Oltului la intrarea acestuia in defileul Turnul Rosu.

     Cetatea a fost demolata in parte in anul 1489 din ordinul lui Matei Corvin, iar de atunci piatra care fusese in vechime carata cu spatele si multa osteneala a ajuns obiect de lucru la vechile drumuri sau casele din vale din perioada Evului Mediu.

     Arheologul Petre Besliu declară ca zidurile cetatii dacice de la Talmaciu au o mare importanta atat din punct de vedere istoric, cat si din punct de vedere arheologic. "Vorbim de singura fortificatie cu urme dacice aflata la intrarea in defileul Oltului. Nici intre cetatile din Munţii Orastiei nu se mai gaseste o cetate atat de accesibila cum este cea de la Talmaciu."
     Potrivit istoricilor, in vechime cetatea dacică de la Talmaciu a fost un centru de uniuni tribale extrem de puternice, astfel incat a ajuns sa bata moneda. Rostul cetatii de la Talmaciu era acela de a bloca accesul navalitorilor de la sud spre teritoriul Transilvaniei.

 

Pescuit si recreere la Olt

Atat in vechea albie a Oltului, devenita apa statatoare dupa modificarea cursului, cat si pe noul curs al raului s-a dezvoltat in urma reducerii poluarii o diversitate mare de specii de peste, fapt care atrage pescarii din zona. A devenit o obisnuinta ca la sfarsit de saptamana sa gasesti cu greu un loc de parcare sau de asezat cortul in aceste zone, ele fiind ocupate de pescari.

 

 

 

 

 

 

 

Castelul de la Boita


Situat la intrarea in defileul Turnu Rosu, este mentionat prima data intr-un document din 1453. Fortificatia principala este turnul locuinta cu plan rectangular, cu latura de 14 m ridicat pe patru nivele, avand ferestre inguste de tragere pentru arme de foc. Al doilea turn, de forma hexagonala, cu laturile de 7 metri, dateaza din ultima parte a sec. XV-lea si se leaga printr-un zid de turnul ridicat chiar pe marginea drumului construit la inceputul sec. XVIII
In sec. XVIII-XIX, castelul Turnu Rosu a fost folosit ca punct de carantina pentru negustorii de vite care veneau din Muntenia.

 

 

 

  CAZARE         Pensiunea Ioana

 

Va asteptam !

Home | Prezentare | Turism | Cultura | Firme | Sebesu de Jos | Album foto | Contact

                                                

                                                 Realizare - grafica - foto - Dan Hodorogea - www.hasu.ro