Home
Prezentare
Turism
Cultura
Firme
Sebesu de Jos
Album foto
Contact

 

 

Link-uri utile:

Sibiu
Muntii Fagaras
Mers trenuri
Harta
 

 

SEBESU  DE  JOS

 

Satul se afla la 9 km de Turnu Rosu, in directia Est. Principala ocupatie a localnicilor din Sebesu de Jos in vechime era bostinaritul (adunarea fagurilor de albine, stoarcerea acestora in teascuri speciale si realizarea de ceara).

 Satul este renumit pentru Hora de la Rusca, sarbatorita in fiecare an  de Rusalii, pe un platou din vecinatate. La aceasta sarbatoare se aduna fiii satului si multi turisti si se prezinta spectacole ale formatiilor de muzica populara si dansuri din sat si din zona.

 

  In 1925, 70 de familii din Sebesu de Jos au fost primii locuitori ai actualei localitati Albina din judetul Timis. In 1921, pe vremea Regelui Ferdinand I, autoritatile din acea vreme au luat, intr-o tabachera, pamant din zona, s-au dus in Sebesu de Jos, localitate de munte, fara teren arabil, si le-au aratat satenilor pamantul fertil din Banat. In 1927 a inceput colonizarea zonei, iar in 1928 procesul s-a finalizat, cu toate ca in actele oficiale colonizarea apare ca fiind realizata in 1925. Fiecare familie a fost improprietarita cu opt hectare de teren arabil si peste 2.800 de metri patrati loc de casa, in vatra satului.

Caminul cultural

Gospodarie de bostinari - expusa la MUZEUL ASTRA SIBIU

Biserica

23 MARTIE 2014

LITURGHIE ARHIEREASCA LA BISERICA

DIN SEBESU DE JOS

HORA DE LA RUSCA 2014

SEBESUL IARNA  -  (FEBRUARIE 2013)

 

 

                                                

                                                 Realizare - grafica - foto - Dan Hodorogea - www.hasu.ro